Zahar, Sare si Piper


Zahar, Sare si Piper

O noua iesire creativa dintr-o dubla capcana: monopolul lui 1  (Adevarul, dom’le, asta e 1!) si varianta lui deformata, dictatura lui 2 (Adevarul meu/ Binele sau Iadul etern/ Raul din tine, desigur!).

Noroc cu povestile bunicii care imi dau cate un indiciu, ca altfel m-as pierde cu totul uneori printre mii de inventii labirinturi care au totusi un numitor comun de simplu: omoara din fasa tocmai unitatea tuturor principiilor de viata.

Regele din poveste care alunga tocmai mica printesa ce ii ofera sarea in bucate pesemne suferea de amnezie, un alt diagnostic pentru intelegere intarziata. Nu doar dragostea in forma dulce, ci ea in legatura cu totul care exista este cheia si usa in acelasi timp. Pentru ca dragostea are nevoie sa fie experimentata, jucata, combinata si nu conservata in vitrina cu bibelouri care toate vor mai multa libertate de miscare.

Credeam ca sunt mijlocia, ca eu vin cu mierea si ii demostrez calitatile evident superioare primei. In fond, exilata fara voie in lumea noua a adevarurilor  … se simte dureros de bine.

Plauzibil, nu?  Sa fie clar ca jocul este 1 dechizat in multiple variante, toate jucate cu dragoste este singura conditie.

Ca trista moarte a lucrurilor simple,  s-ar putea sa fim mai multi aici care nu mai stim cum se simte cu adevarat dragostea asta, care pana la moartea celuilalt am conditionat-o. Merindea sus si la drum, deci!

Desigur tu nu te indoiesti ca in dragoste, ca in Sfanta dar un pic neinteleasa Trinitate* exista loc pentru noi toate. Sare, Zahar si Piper combinate. Gratie bucatarie Made in China acum un deliciu chiar in aceeasi mancare.

La verdadera magia pasa en la cocina.

Multumesc Marii Doamne, in forma de tine acum.**

* & ** Uite ca aici romana e saraca in imaginatie, pentru ca toate, toate se leaga de 1 pana la urma: cum sa spunem ca Dumnezeu nu a fost nici o clipa singur (mai rau in imaginea batranului cu barba alba). Ca el a avut mereu o soata. (Ma rog si asta e o explicatie pentru copii, dar macar una mai… integrata, pentru ca pana si copiii mici i si dau la un moment seama ca e ceva in neregula cu faptul ca Dumnezeu este doar Tata, cand ei stiu bine ca primul Dumnezeu pe pamant e Mama). Ca trinitatea binecunoscuta a eliminat tocmai forta care da viata e un pic suspect,  o Ana lui Manole, in alta varianta. Pentru ca inventia de creatie masculin -crezandu-se singura si unica- sa stea in picioare, ghici ce trebuie sacrificat? Ei, dara  asta e alta poveste, de re-jucat si modelat.

Pentru o privire in afacerei EI: http://usinun.wordpress.com/re-legion/

Reclame
1 comentariu
  1. Laurentiu "Razashu" Matei a spus:

    Dumnezeu este fara de chip sau asemanare. Oamenii au incercat sa-l inteleaga si sa-i dea o forma fapt pentru care in neputinta exprimarii nemarginirii au scris: „Si Dumnezeu l-a facut pe om dupa chipul si intr-u asemanarea Sa”. Este nu numai fara chipa sau intr-u asemanarea cuiva si asta nu numai datorita omniprezentei ci mai ales puterii creerii, fapt demonstrat ca cel care creeaza se implica pana la identificare cu cea/cel de sine creat…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: