Arhitect măiastru,…


maestrul arhitect

…cavalerul galben ţese în fiecare zi o reţea de fire subţiri şi rezistente, unde aşteaptă alte fiinţe ale Universului către conectare. Mă rog, aşa cum o vede el, cu colţii pregătiţi să-şi satisfacă pofta de mâncare şi instinctul de vânător. El, maestru al unghiurilor perfecte şi structurilor durabile şi flexibile, face ce-a făcut dintotdeauna cu naturaleţe şi dibăcie: construieşte plase de prins parteneri de joc. O face deschis, fără ranchiună, bucurie, lăcomie sau gânduri…bune sau rele. Pur şi simplu face ce ştie mai bine. Universul păianjenilor în Universul oamenilor în Universul universelor.

admirând cavalerul galben

Noi??? Îl admirăm şi suntem curioşi pe alocuri (poate amestecat cu teamă şi dezgust). Plasele noastre aruncate la întâmplare se rup deseori. Arhitectura noastră e la nivel de experiment. Ne grăbim să găsim formula perfectă. Scrâşnim din dinţi că nu avem timp destul pentru a ne ilumina instantaneu, pentru a găsi reţeta fericirii permanente.Ne grăbim şi mai tare…poate nu mergem destul de repede pentru a prinde iluminarea de picior.

cusută cu aţă albăCavalerul galben râde de noi: „sunteţi tineri şi nerăbdători. Ce căutaţi voi e în liniştea dintre două ciripituri, în spaţiul dintre două picături de apă, în culoarea dintre doua puncte albe, în calmul dintre două bătăi de inimă. Între staţiile la care opreşte corpul vostru fizic în fiecare zi, în fiecare an. Povestea voastră e cusută cu aţă albă!”

Ne scapă ceva?

P.S. între timp cavalerul galben a plecat. După el rămân ceilalţi paianjeni mai mici care fac parte din casuţa noastră vie (alături de şopârle, broscuţe, greieri şi uneori lilieci, cu toţii mici mici mici).

rabdare şi dibăcie, colorată în galben-negru

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: