fluieratul (a paguba) dupa femei


Azi am comentat si eu (cam lung, ca m-am aprins 🙂 un articol de pe Smart Woman despre fluieratul dupa femei in Romania…cititi si restul comentariilor pentru a vedea cateva mostre de „civilizatie” si „cultura”…savuroase!

„Stiinta ne ajuta sa intelegem ca generalizarile sunt imprecise, dar povestea de mai sus vine din experiente personale, nu din laborator! Evolutia ne spune ca unii dintre noi ne aflam pe treapta legii junglei (in care dominatia asupra celorlalti prin forta bruta si exprimarea nevoilor de acuplare domina) iar altii incercam sa experimentam o alta etapa. Una in care parteneriatul dintre sexe e pregnant, in care unitatea e respectata in diversitate si dialogul cu argumente lasa loc si parerii celuilalt. De fapt noi, romanii, ne invartim de-a lungul si latul celor doua stari evolutive si, lucru greu de evitat se pare, ne ciocnim din cand in cand intre noi.

Ca sot, fiu si frate m-am saturat sa fiu in garda pe strada pentru ca unii isi imagineaza ca o femeie este un bun public si ca ii poate face (cel putin verbal) orice vede in filmele porno. Mi-a ajuns sa fiu stresat (in urma unor experiente proprii) totdeauna cand sotia mea calatoreste singura in Romania, stiind ca undeva aiurea sigur exista un barbat care sa incerce sa o atinga (macar verbal) intr-un spatiu public, profitand de faptul ca masculul celalalt (adica eu) nu se vede prin preajma. Am si eu instinctele treze, sunt tanar si in putere, ma uit dupa femei si forme atragatoare. Si atat. Incerc sa-mi concentrez energia asta sexuala (de care multi spun ca sunt controlati in loc sa fie invers) acasa, in a explora cum pot sa-mi iubesc sotia mai bine, mai frumos.

Domnilor masculi, problema e SI la cea care se imbraca-mai-mult-nu SI la cel care ravneste la orice ‘bucata de carne cocotata pe doua tocuri’ care-i stimuleaza simturile si imaginatia. Si pentru ca pe femei nu le puteti controla, de ce nu faceti voi primul (si singurul relevant) pas? De ce nu ALEGETI sa respectati TOATE femeile in public (tocmai pentru ca nu va place ca ele sa generalizeze) si sa nu presupuneti ca ele sunt gata sa se arunce in pat cu voi imediat? Chiar credeti ca vor fi excitate de salopetele murdare cu vopsea si de burtile-de-bere facandu-le cu ochiul de sub tricouri, astea sa fie singurele lucruri care atrag o femeie? Sau trimiterile directe la anatomie? De ce nu gasiti alta tactica? E asta atat de eficienta? Sau de ce nu aplicati tactica fluieratului doar cu femelele ‘voastre’?

Un alt sub-strat e cel cultural, intr-o Romanie bigota si ipocrita in care ne prefacem ca suntem monogami si in acelasi timp acceptam ca norma sociala poligamia (fie ea si temporara). Mi-e teama ca simplul fluierat al baietilor si vesmintele transparent-sumare ale fetelor au un substrat cultural puternic, care le justifica si legitimeaza. Nu cred deci ca trebuie aruncat cu pietre ci purtat mai multe discutii de genul asta. Cu mai multa deschidere.”

Reclame
8 comentarii
 1. Gab a spus:

  Două comentarii:

  1. Mă îndoesc să fie o problemă specifică României.

  2. Nu văd de ce o salopetă murdară de vopsea ar trebui să fie ceva neexcitant.

  Nu știu cum merg chestiile în direcția inversă, dar încercând să-mi imaginez prietena îmbrăcată așa… mă duce cu gândul numai la lucruri bune 🙂

 2. doinas a spus:

  Sab, o singura nuanta ti-a scapat ….. In rest, Chapeau bas!

 3. Sab-Ina a spus:

  1. asa-i, depinde de context. in Rep. Dominicana de exemplu multe femei vaneaza fluieraturile si complimentele pe strada.
  2. asa-i, depinde de context 🙂

 4. Sab-Ina a spus:

  sunt sigur ca nu am prins mai multe nuante…asa vad eu lucrurile. completezi?

 5. Irina a spus:

  Povestea o tipă, nu mai știu cine, că ea de fapt se bucură tare mult când o fluieră muncitorii pe stradă, pentru că-i crește încrederea in sine.
  Așa că da, nu se poate generaliza. Dar fluieratul poate fi o chestie pozitivă și inofensivă pe când unele cuvinte aruncate aiurea, jignitoare sau cu referințe anatomice pot deranja sau durea mai tare. Asta ca să menționez doar spectrul verbal…

  Am citit câteva din comentariile de pe SM. Zicea cineva că dacă femeile ar fi într-adevăr deranjate, mai mult de jumătate din comentarii la articol ar fi din partea lor, dar că de fapt doar bărbații comentează. Poate că femeile n-au lăsat atâtea comentarii cum se aștepta domnul din același motiv pentru care majoritatea nu răspund nicicum la fluierături și apelative: n-au cu cine și n-are sens să-și bată capul.

 6. Sab-Ina a spus:

  Hm…poate e aşa cum zici. Cred că e adevărat şi că multe din cele care sunt deranjate (şi chiar bărbaţi, de ce nu) nu ştiu exact cum să răspundă astfel încât să se angajeze într-o discuţie cu „făptaşii”. Adică să aplice un fel de aikido verbal în care să le transmită clar „fluiericilor” că le deranjează, reuşind să-i facă pe domni să le asculte şi să-şi revizuiască părerea / comportamentul. Şi să-şi ceară scuze. Nu?

  Pe de altă parte, da, uneori ignorarea e mai sănătoasă…”deşteptul cedează şi învinge” 🙂

 7. Irina a spus:

  „aikido verbal”
  Nu știu altele cum sunt, dar eu cu siguranță aș pierde dacă m-aș angaja în așa ceva cu niște lucrători maneliști. Cred că orice aș zice numai le-ar da apă la moară…

 8. Sab-Ina a spus:

  poate…iti subestimezi puterea sau cel putin potentialul…si ai dreptate, conteaza ce le spui 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: