Manifest


de Răzăşu

Nimanui nu-i place sa fie ceea ce nu este, asa ca hai sa fim ceea ce drept trebuie sa fim.

EU SUNT CEEA CE SUNT, nici mai mult dar nici mai putin. Asa incep indemnul la a fi nimic mai mult decat ceea ce trebuie sa fim .

Haide sa nu mai fim o masa care sa aceptam cu servilism ce ni se spune sa fim.

Va indemn sa nu mai fim milosi ci doar sa simtim si sa traim compasiunea ca pe o parte a iubirii celui de langa noi, iubire neconditionata care ne permite sa facem si sa trecem mai departe fara a astepta “binemeritata” rasplata.

Va indemn ca in locul mandriei apartenentei sa ne traim fericirea momentului de acum, fericire care sa ne dea puterea de a crea fara sa ne simtim mici si nici neinsemnati.

Va indemn sa va uitati in ochii constintei de sine si sa vedeti ca pentu ceea ce numim nevoi nu ne trebuie nici jumatate din ce avem.

Va indemn sa traiti la intensitate maxima nevoia de a fi si de a trai intr-o constiinta comuna in care nevoia celor de langa tine sa fie nevioa ta, si astfel asumandu-ti abandonarea sa traiesti Dumnezeirea.

Va indemn ca nevoia de a ne impune vointa noastra sa o transformam in trairea bucuriei de a fi alaturi de cei de langa noi, fiind astfel nu numai utili ci si asumat traitori de bine si implicit de prosperitate.

Va indemn sa va respectati si sa va iubiti copii ca pe voi insiva si ca toti sa ne asumam cresterea si educarea acestora ca pe niste fiinte care au vointa, nefiindu-ne teama sa invatam de la acestia placerea si utilitatea jocului si nevoii de a fi si sti.

Va indemn sa va abandonati “nevoia” de maturitate fiind astfel voi insiva si sa participati alaturi de toti celalti, ca unul, la marele joc al realitatii traite si nu la acea iluzorie realitate a seriozitatii neasumarii.

Va indemn la detasare si bucurie, la respect de sine si fata de tot ce ne inconjoara, la respect de tot ceea ce este diferit de noi dar care numai impreuna cu noi si ei si tot ce ne inconjoara ne da puterea de a fi dincolo de aparentele “proprietatii” si “stapanirii”, redandu-ne respectul si bucuria de sine si de afi impreuna intr-o constiinta pornita din noi si traita dinclo de noi.

Va indemn sa va asumati Dumnezeirea din fiecare si responsabilitatea a ceea ce ati creat si creati, uitand falsa ideea a sacrificiului si asumandu-va trairea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: