despre inviere


E vorba despre invierea pe care o intalnesc recent la oameni. La romani mai exact. Oameni care isi regandesc viata, fac o pauza de la ritmul nebun cu care au alergat pana acum. Ies din pluton pentru a trage o gura de aer adanc in piept si a alege altceva. Cu accent pe ‘alege’.

Altceva decat proiectul social al oraselor si societatii pe care am construit-o pana acum. Mi se pare ca aceasta a ajuns intr-un punct de evolutie in care nu mai e atractiva pentru un numar crescand de oameni. Din ce in ce mai multi nu mai vor sa faca parte dintr-un proiect care nu mai are ce sa le ofere si care poate ca si-a atins maximul de dezvoltare cu ceva timp in urma. Iar acum se prabuseste. Politicienii si economistii nu au solutii pentru ca le cauta in cadrul sistemului care a creat problemele. Mai e relevant sa ne punem sperantele in oricare din ei? Cu atat mai mult in Romania.

Intalnesc deci oameni care se trezesc din marea masa de consumatori si aleg sa ia o pauza: unii calatoresc, altii se muta din orase, sau incearca sa inoveze in interiorul lor. Ca numitor comun toti incearca sa-si minimizeze interactiunea cu partile rigide ale sistemului socio-politico-economic si sa-si creeze propriile alternative. Sa refuze sa mai fie tratati ca niste rotite fara personalitate ale unui mecanism care se autodistruge si care ameninta de mult toata planeta.

Din ce am vazut si prin alte locuri, invierea asta face parte dintr-un proces de trezire a constiintei, care accelereaza din ce in ce mai mult. Planeta se trezeste si ea si tot ce avem de facut e sa nu ne opunem procesului. Cu toate stereotipurile negative pe care romanii le au despre ei insisi, e clar ca nu suntem ocoliti 🙂 ba chiar lucram intens la asta, fiecare in felul lui. Nici macar nu trebuie sa ducem munca de convingere, cine e interesat cu adevarat isi va asculta intuitia.

Mesajul meu e de fapt unul de incurajare si o invitatie sa continuam sa ne facem fiecare partea cat mai bine. Sa pastram legatura in proces, sa schimbam informatii.

Adevarat a inviat, de data asta in fiecare din noi!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: