vindecarea trecutului – cum ne naştem


post apărut şi pe firdepir.ro

Societatea noastră mecanizat-industrială-mercantilă a involuat enorm în ce priveşte naşterile. Într-un sistem automatizat în care totul trebuie să fie cuantificabil, copiii sunt trataţi ca nişte coduri de bare potenţial evoluânde în unităţi de producţie (de alte „coduri de bare” şi bunuri de consum). O bandă rulantă care nu înţelege mai nimic (sau se preface) din sacralitatea actului de trecere dintre lumi. Procesul naşterii e integrat într-un sistem în care miracolul vieţii e subordonat raţiunii umane (greşite). Ne este anesteziată intuiţia care ar şti să ne spună cât de importantă e naşterea!

Sistemul medical tratează corpul fizic ca şi cum el ar fi separat de corpul energetic – spiritual al copilului. Ignoră legătura puternică dintre mamă şi făt şi este aproape în totalitate ignorant în legătură cu ce se întâmplă în săptămânile 40-42 de sarcină. De asta femeile sunt programate la cezariană încă din săptămâna 38. Mama nu e informată şi nu are timp să se pregătească de un act cu adevărat miraculos şi cedează de multe ori sfaturilor „specialiştilor”, optând pentru anestezie, epidurale şi alte chimicale. Naşterea se petrece într-un spaţiu de stress fizic şi psihic traumatizant. Mulţi dintre noi pierd startul din prima secundă.

Traumele suferite de micuţii şi mamele care sunt agresaţi în sălile de naştere au urmări adeseori toată viaţa. Străzile sunt pline de indivizi care arată ca oameni normali doar pentru că funcţionează aparent corect în societate. Care sunt atunci traumele emoţionale, afective de la naştere? O mare parte din toată agresiunea şi violenţa pe care o simţim în fiecare zi în jurul nostru vine de acolo. Calitatea scăzută a relaţiilor inter-umane şi a relaţiilor omului cu natura fizică şi spirituală din care facem parte e un indiciu. Altul e lipsa armoniei într-o lume pe care ne-o construim din ce în ce mai disonantă şi îndepărtată de legile Universului. Traume parţial ignorate, parţial neconştientizate, în cea mai mare parte ne-tratate.

Dacă vrem un alt tip de societate poate e timpul să căutăm mai departe de schimbările superficiale politice, economice etc. Un proces extrem de important e să vindecăm traumele pe care le avem de la naştere. La nivel individual şi colectiv…cu meditaţii, rugăciuni, grupuri de terapie, tehnici de respiraţie-meditaţie (rebirthing) şi altele, în funcţie de preferinţe şi compatibilitate. Procese care ne pot ajuta să retrăim şi să vindecă momentele traumatizante.

Viitorilor părinţi le recomand cu căldură naşterile naturale (în apă sau nu), în spaţii prietenoase (acasă sau în centre de naştere speciale), nemedicalizate. Contact minim cu sistemul medical şi maxim cu intuiţia şi dragostea de mamă, cu natura profundă de femeie şi expresie perfectă a energiei Universului. Există moaşe, terapeuţi, dula, medici care pot să vă îndrume către asta şi în România. Şi puteţi cere sfatul familiilor care au trecut deja prin asta – numărul lor e în creştere. Se pare că 90% din femei sunt destul de sănătoase pentru a naşte nemedicalizat..

Cărţi de referinţă:

The Continuum Concept

Sacred Birthing

Active Birth

Reclame
2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: