ai probleme cu părinţii sau cu copiii?


Grupul de iniţiativă „Zâmbet” şi Institutul Român pentru Acţiune, Instruire şi Cercetare în Domeniul Păcii (PATRIR) te invită să descoperim împreună

„Vindecarea conflictelor din relaţia copil – părinte”

atelier introductiv

Ai avut vreodată momente în care te-ai simţit blocat/ă într-un conflict în familia ta, în care ai simţit că explodezi, nu eşti înţeles şi nici nu mai înţelegi cu adevărat ce se întâmplă? Reacţionezi agresiv şi impulsiv faţă de părinţii sau copiii tăi sau din contră preferi să te retragi dacă eşti atras într-un conflict? Crezi că un conflict implică neaparat violenţă şi agresiune? Există în viaţa ta tipare de comportament pe care le-ai preluat de la părinţi şi pe care ai dori să nu le transmiţi mai departe copiilor tăi?

Îţi propunem să descoperim împreună frumuseţea şi potenţialul din spatele unui astfel de conflict. Să vedem cum putem vindeca şi găsi soluţii pentru conflicte vechi cu părinţii noştri şi pentru neînţelegerile zilnice cu copiii; cum putem avea relaţii armonioase cu cei dragi. Să începem să înţelegem de unde se nasc conflictele şi ce ne spun ele despre noi înşine şi despre ceilalţi. Să creăm un grup de practică în care să ne sprijinim reciproc în a aplica metode nonviolente, creative şi empatice în viaţa de zi cu zi.

Vom discuta despre: cauzele şi elementele conflictelor etape, dinamici şi tiparele unui conflict tipuri de soluţii, metoda TRANSCEND şi alte metode practice comunicare empatică şi relaţii armonioase cum ne creştem copiii şi părinţii

Atelierul de lucru va îmbina părţile teoretice cu sesiuni interactive bazate pe exemple reale din viaţa participanţilor. Vor fi explicate noţiuni şi instrumente de lucru ce vor fi ulterior practicate de grup. Programul se va derula în Oradea sâmbătă 24 martie de la ora 10 la 18 (cu pauza de prânz inclusă) şi duminică 25 martie între orele 10 şi 14. Prezenţa participanţilor e de dorit să fie integrală. Taxa de participare (pentru acoperirea costurilor administrative şi de facilitare) va consta în donaţii voluntare la discreţia fiecărei persoane.

Facilitatorii atelierului sunt Ina Curic şi Sabin Mureşan. Ei lucrează în domeniul păcii şi conflictelor din 2001 ca formatori şi manageri de programe. Specializare Inei este abordarea relaţiilor de gen din societate din perspectiva conflictelor, lucrând în Europa, Africa şi America Centrală. Sabin a lucrat în special în proiecte care au promovat noviolenţa activă, prevenirea violenţei şi construirea de structuri care promovează pacea în comunităţi aflate în conflict în Europa, Africa şi Asia de Sud-Est. Dacă eşti interesat/ă te rugăm să trimiţi un mesaj la sabin.muresan at gmail.com. Participarea e posibilă în limita locurilor disponibile.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: