ACTUALIZARE! : Publicaţiile pot fi descărcate folosind linkurile de mai jos.

Inegalitatea de gen: violenţa invizibilã

Autoare: Ina Curic, Lorena Vãetişi
Publicat Martie 2005, Limba: românã.

Publicaţia se doreşte un instrument practic de conştientizare, problematizare şi abordare a fenomenului violenţei împotriva femeilor ca o problemã realã şi complexã care ţine de responsabilitatea tuturor.

Descãrcaţi publicaţia Inegalitatea de gen Violenta Invizibila aici.

***

Prin Rãzboi spre Pace: Un drum închis.
-Experienţe Irakiene-

Autor: Sabin Mureşan, Contribuţii: Ina Curic, Kai F. Brand-Jacobsen.

Publicat Februarie 2006, Limba: românã.

Noţiuni de bază despre despre pace şi transformarea conflictelor, reflecţii despre războiul din Irak şi munca noastră acolo, dezvoltare, societate civilă şi prezenţa României în război.

„Rãzboiul este un blocaj mental, incapacitatea minţii umane de a gãsi soluţiile creative, paşnice, pline de empatie în cadrul unui conflict. Pacea pozitivã nu este doar opusul rãzboiului ci efortul zilnic în fiecare aspect al vieţii de a depãşi în mod nonviolent conflictele pe care le avem cu noi înşine, cu mediul înconjurãtor, cu ceilalţi, cu Dumnezeu. Pacea este o decizie individualã şi în acelaşi timp una a comunitãţii, este o decizie moralã şi una politicã. Pacea este acţiune, mai mult decât tiradele exaltate, porumbeii albi şi ramurile de mãslini. Pacea este o provocare enormã pentru noi toþi ºi o dovadã a evoluþiei speciei umane.”

Descărcaţi publicaţia Prin razboi spre pace-un drum inchis aici!

***

Paşi spre Ţara Egalitãţii
-o provocare pentru fete şi bãieţi –

Broşură şi ghid de activităţi cu şi pentru tineri

Autoare: Ina Curic.
Publicat Martie 2005, Limba: românã.

„E bãiat sau fatã?” este de obicei prima întrebare care se pune la naşterea unui copil, care influenţeazã în mod decisiv viaţa acestuia.

Aşa cum printr-o pereche de ochelari cu lentile verzi vedem lumea în verde, în timp ce prin lentile galbene vedem lumea în galben, în mod similar, informaţiile pe tema inegalitãţii şi discriminãrii de gen ne pot ajuta sã ne dezvoltãm un filtru prin care sã vedem/înţelegem mai bine provocãrile cu care ne confruntãm în viaţa de zi cu zi ca fete şi bãieţi, femei şi bãrbaţi.

Puteţi descãrca publicaţia: Ina Curic, Pasi spre tara egalitatii

***

Fete DA!, o brosura care promoveaza  solidaritatea si  încrederea în sine a tinerelor fete, incurajand dialogul în ceea ce priveste provocarile zilnice cu care ne confruntăm ca fete si femei în România.

Descarcati FETE , DA! aici.

2 comentarii
  1. Lili a spus:

    Dragilor, mi-ar placea foarte mult sa va citesc cartile!

  2. Sab-Ina a spus:

    tocmai ce le-am incarcat pe blog…si ti le-am trimis si pe e-mail. lectura placuta! 🙂

Lasă un comentariu